keresés a weboldalon

Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület

Családdal érkeztem Zalaegerszegre! Hogyan töltsük el az időt?

Semmi pánik! Mindenre van ötletünk!

 

A nyaralás akkor jó, ha a család minden tagja élményekkel telve érkezik haza. Az a legideálisabb, ha Anya, Apa és az összes gyerkőc, valamint a családdal utazó egyéb rokonok is azt mondják otthon: „Szuper volt, mindannyian jól éreztük magunkat. Szívesen visszatérünk!”

Zalaegerszeg városa abban a szerencsés helyzetben van, hogy számos programot tud ajánlani a családoknak, legyen szó aktív kikapcsolódásról, játszótéri élményekről, a fürdőzés megannyi lehetőségéről, de akár a kézműves mesterségek játékos megismeréséről. A Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület összegyűjtötte azokat a lehetőségeket, amelyeket jó szívvel ajánl a városba érkezőknek, ha pihenni, üdülni érkeznek Zala székhelyére.

Fókuszáljunk a következő fogalmakra: kaland, izgalom, adrenalin! Ha a kedves turista erre vágyik, akkor azt javasoljuk, hogy keresse fel a város déli területén kiépített Alsóerdei Sport- és Élményparkot. A bejáratnál felállított, fából ácsolt szarvas már jelzi, hogy különleges helyszínen járunk: aki a falmászást, az akadályokkal teli kalandozást, gokartozást vagy egyéb „ínyencségeket” kedveli, itt megtalálja számítását! Az élményparktól nem messze „valódi” tündérkert várja látogatóit: valóban, néhány perces kényelmes sétával az Azáleás-völgybe érkezünk, amely a növényvilág különleges példányaival kecsegtet. Ha kedvük támad szalonnát sütni, a kijelölt tűzrakó helyen fogyaszthatják el az elemózsiát az erdő közepén. Innen két irányban is megközelíthető a város egyik legkeresettebb „objektuma”, a bazitai dombtetőn felépített TV-torony. Körpanorámás kávézójából vagy kilátójából értelmet nyer a vidékre jellemző „dimbes-dombos” kifejezés – sőt, még az Alpokot is láthatjuk a magasból!

Hogy Zalaegerszeg a növényvilág egyik fontos helyszíne, mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy a várost erdők és dombok ölelik körbe, miközben a természet ezernyi rejtelme tárul fel. Javasoljuk, hogy sétálják körbe a város északnyugati szegletében található Gébárti-tavat! Itt klassz játszótér, vicces vidra-tanösvény, pallóösvény és két híd is várja a látogatókat. A tó látványához hozzátartoznak a kacsák és a hattyúk is. Nyáron a vizes élményeké a főszerep: tóstrand, aquapark és kutyastrand tart nyitva. Aki fedett fürdőre vágyik, annak a egész évben nyitva tartó termálfürdőt ajánljuk.

A tó partján építették fel hazánk egyik népszerű kézművesek házát (hivatalos hosszú neve: Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház), mely hétköznap invitálja az érdeklődőket. Érdemes megtekinteni állandó kiállításait, már csak az épület hangulata miatt: mind a házat, mind pedig a bútorokat és a néprajzi tárgyakat népművészek hozták létre.

A kézműves foglalkozások a belvárosban is megtalálják a közönséget. A sürgő-forgó Piac téren kialakított Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac olyan fantasztikus hely, ahol nemcsak megkóstolhatóak, megvásárolhatóak a göcseji kézműves élelmiszerek és termékek, hanem képzések keretében a készítésük is elsajátítható. Kicsik és nagyok számára egyaránt jó szívvel ajánljuk!

Múzeumaink és a Tourinform iroda is különleges barangolást kínál a vendégek számára. A Göcseji Falumúzeumban mesés kalandtúrákat szerveznek a régió múltjába, a Göcseji Múzeum alkalmanként családi napot tart a város múltját felidézve, míg a Tourinform iroda a szabadulós játékok mintájára készített kalandfüzeteket. Mesés kalandozás és kalandos mesélés – ez lehet a jelszó!

Beszédes nevű játszótereink a kisebbek oázisa: a már említett Gébárti-tavi park mellett érdemes felkeresni hazánk legelső intergált játszóterét, a Bóbita parkot a kertvárosi peremkerületben, továbbá a belvárosközeli Vizslaparkot. Mindkét játszótér mellékhelyiséggel és pelenkázóval rendelkezik.

Nyáron garantált tematikus sétákat szervez garantált időpontban a Tourinform iroda, valamint a Kvártélyház Kft. szomszédságában nyári színház műsorain lehet ellazulni.

 

Oszd meg, hogy más is lássa: