keresés a weboldalon

Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület

Természetesen Zalaegerszeg

Zalaegerszeg az év minden időszakában gyönyörű arcát mutatja. A természet szó szerint körbeöleli a várost, melynek szépségét kiemeli a göcseji, zalai tájra jellemző dimbes-dombos hullámzás. Az ezerarcú tájhoz a völgyek mellett a „hegyek” is hozzátartoznak, nálunk ugyanis így nevezik a gyümölcsösökkel, szőlőkkel és erdőkkel hívogató dombokat. Akár kirándulni, sportolni vagy túrázni vágysz – Zalaegerszegen megtalálhatod a számításodat! Nálunk elmerülhetsz a természetben, felfedezheted kincseit, kalandozhatsz és kikapcsolódhatsz egész éven át!

Húzz túrabakancsot vagy pattanj a kerékpár nyergébe!

Indulj el délre, az Alsóerdő irányába, melynek meseszerű völgye az azáleák otthona. A város keleti kapujában, a Csácsbozsoki Arborétumban Középfölde, azaz A gyűrűk ura regényfolyam ikonikus helyszíne idéződik meg számodra. Északon a Gébárti-tó és környéke

várja, hogy felfedezd, nyugaton pedig a belváros közeli árnyas-ligetes Göcseji Falumúzeumot találod, melyet a helyiek szerint „receptre kellene felírni”. Ha szeretsz túrázni, neked ajánljuk a várost övező dombokon haladó Horhosok, Páfrányok és Tölgyek útját is.

Szállj fel a természet körforgójára!

Rejtett szépségekre bukkanhatsz úton-útfélen: tavasszal keresd fel a különleges kockásliliomos mezőt a Parkerdőben, vagy a medvehagymától illatozó erdőt a Csurgó kútnál. A kedvelt fűszernövényt akár rögtön a szendvicsedbe is teheted! A nyári melegben hűsölj a magasba nyúló fák koronája alatt, vagy indulj el gombagyűjtő túrára egy nyári zápor után. Merülj el a színpompás őszi hangulatban, szippantsd be az erdei avar kesernyés illatát, gázolj a sárguló falevelekben vagy gyűjts gesztenyét, amit a kijelölt tűzrakóhelyeinken akár meg is süthetsz. A téli napsütésben is érdemes nekivágni a túraútvonalaknak, hisz a fák lombjai nem takarják el a kilátást, ekkor Zalaegerszeg és környéke „meztelenségében” mutatja meg magát.