keresés a weboldalon

Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület

Nagyrendezvények

Zalaegerszegen mindig történik valami jó! Bármikor látogatsz is el vagy térsz vissza Zalaegerszegre, mindig van újdonság számodra. Mindig találhatsz alkalmat a kikapcsolódásra, feltöltődésre és szórakozásra.

Visszatérő rendezvényeink színes menetrendje 2024-ben:

Május 1. – Majális az Alsóerdőn
Ingyenes családi retro majálisra hívunk minden kedves érdeklődőt az Alsóerdei Sport- és Élményparkba.

Május 3-5. – Zalaegerszegi Sörfesztivál
Sör, pálinka, finom ételek, zene és szórakozás! Nyugat-Magyarország egyik legnépszerűbb sörfesztiválja Zalaegerszeg belvárosában, a Sportcsarnok és Pláza előtti téren kerül megrendezésre.

Május 16-18. – MUSTRA Grill&Chill
Kellemes hangulatú tavaszi gasztroprogram finom ételekkel, italokkal, élő zenével, a belvárosi vendéglátósok ajánlásával és vendégszeretetével.

Május 20. – Göcseji Prószafesztivál
Prósza minden mennyiségben pünkösdhétfőn a Gébárti-tónál. Népi kézműves játszóházak, mesterségbemutatók, kirakodóvásár, kiállítások, zenés-táncos produkciók várják a látogatókat.

Június – Augusztus – Kvártélyházi Nyár és ZAKO Művészeti Fesztivá
Nyári szabadtéri színházi előadások, színház, zene, tánc a Kvártélyház hangulatos udvarán.

Június 14-16. – Egerszeg Feszt
Hagyomány és innováció, fiatal tehetségek és népszerű előadók, élhető terek, igazi közösség, vidámság és mosoly várja a fesztiválozókat a három nap során. Mindenki Egerszegre!

Június 22. – Múzeumok Éjszakája
A múzeumok éjszakája jelentősége abban rejlik, hogy a látogatók egyedi módon ismerhetik meg a zalaegerszegi múzeumok által őrzött kincseket és történeteket. Az intézmények különleges tárlatvezetésekkel, műhelyfoglalkozásokkal, koncertekkel és előadásokkal készülnek erre az alkalomra.

Július 6. – Filmzenei koncert
Nyáresti szórakoztató koncert a Dísz téren, a legnépszerűbb filmslágerek élőben szimfonikus zenekar és fiatal tehetségek előadásában hallhatók.

Július 13. – Gébárti Népművészeti Fesztivál

Július 19-21. – RESTART Fesztivál
Sokszínű közösségi élmény a testi és szellemi újrainduláshoz az Alsóerdei Sport- és Élményparkban.

Augusztus 17. – Jótékonysági Nap a AquaCityben

Szeptember 6-8. – Vadpörkölt és Borfesztivál
Minden, ami zöld, minden, ami Zala! A természet, az erdő, vad ünnepe nagyszabású jótékonysági vadfőzéssel, koncertekkel.

Szeptember 19-21. – MUSTRA Wine&Chill
Kellemes hangulatú őszi gasztroprogram finom ételekkel, italokkal, élő zenével, a belvárosi vendéglátósok ajánlásával és vendégszeretetével.

Szeptember 27-29. – Street Food Weekend
A hazai street food legjobbjai begurulnak Zalaegerszeg Belvárosába, a Dísz térre, hogy 3 napon keresztül kiszolgálják az éhes és szomjas szájakat a jobbnál jobb fogásokkal!

November 25. – december 24. – Egerszegi Advent
Mézeskalács, sült gesztenye, forralt bor és puncs, karácsonyi dallamok, szabadtéri jégpálya a belvárosban.